прием на колаген

Днес повече от всякога хората търсят начини да съхранят здравето на организма си, младежкия вид и красотата си за по-дълго, за да се радват на пълноценен живот и да се чувстват уверени. С развитието на науката и технологиите, на пазара се появяват множество и различни решения, които обещават да постигнат тези резултати. Едно от ефективните средства, което се радва на все по-голям интерес, това е приемът на продукти, съдържащи колаген.

Какво представлява колагенът и какви са ползите за здравето от приемането на хранителни добавки с колаген – разглеждаме по-подробно в следващите редове.

Какво представлява колагенът?

Преди да обобщим какви са потенциалните ползи за вашия организъм от приема на колаген, нека първо разгледаме какво представлява той.
Колагенът е вид протеин, който естествено се произвежда в нашето тяло. Колагенът е основен компонент на съединителната тъкан и затова може да бъде открит в редица части на тялото, включително мускулите, костите и кожата.
За съжаление, с напредването на възрастта, производството на колаген в тялото спада и това може да доведе до намалена еластичност на кожата, проблеми със ставите и други неприятни последствия. За да си набавят необходимите количества, често хората прибягват към приемането на колаген под формата на капсули, в течен вариант и т.н.

Какви са здравословните ползи от приема на колаген?

● По-здрави кости

С напредване на възрастта костите стават по-малко плътни и по-крехки, което означава, че могат по-лесно да се чупят, а заздравяването им отнема повече време. Проучванията показват, че ежедневните добавки на колаген могат да помогнат за уплътняване на костите ви, забавяйки естествения процес на стареене.

● Сияйна и млада кожа

Загубата на колаген е една от причините кожата да губи еластичност, вследствие на което се появяват фини линии и бръчки, издаващи напредването на възрастта. Приемът на колаген, допринася за поддържане на младежкия вид на кожата, като подобрява еластичността ѝ и помага за задържането на влагата, осигурявайки по-добра хидратация. Открийте висококачествен и 100% натурален колаген за красота от продуктовата гама на Neocell!

● По-гъста коса

Въпреки че оплешивяването е проблем, от който по-често страдат мъжете, при жените също се наблюдава оредяване на косата и косопад с напредване на възрастта. Този проблем обикновено е упорит и оказва негативно влияние върху самочувствието на хората, които страдат от него. Колагенът обаче може да се окаже подходящото решение в тази ситуация. Проучванията показват, че приемът на колагенови добавки може да помогнат за справяне с този проблем, тъй като помагат за израстването на по-здрава и по-гъста коса.

● Намалява чупливостта на ноктите

Още един проблем, от който не малко дами се оплакват, това е лесно чупещите се нокти. Този на пръв поглед дребен недостатък обаче прави задържането на красив маникюр трудно. Редовният прием на колаген има потенциал да заздрави ноктите, като ги направи по-плътни и стимулира по-бързото им израстване.

● Намалена болка при остеоартрит

За хора, които имат остеоартрит, оралните добавки с колаген могат да действат за облекчаване на болката и да подобрят функцията на ставите. Обикновено резултатите започват да се усещат след няколкомесечен прием на колаген.

● Увеличаване на мускулната маса

Сред другите възможни ползи за организма се нарежда увеличаването на мускулната маса – нещо, от което много активни спортисти, както и хора, които се занимават с фитнес и искат да поддържат добра форма, могат да се възползват.