Новороденият член на семейство предизвиква радост, усмивки и прекрасни емоции. Бебетата често са дългоочаквано щастие за много семейства и когато се появят, те се неизменен повод за празник и събиране с близки и роднини.
Често се случва така, че да се чувстваме малко неподготвени, когато се налага да изберем подарък за новородено. Това е напълно нормално и често срещано особено при хора, които все още не са родители. Ако и Вие сте поканени за празник, свързан с бебе, но не сте напълно убедени какво да изберете за подарък, не се притеснявайте, ние сме подготвили за Вас няколко идеи за бебешки подаръци.

1. Бебешки легла

бебешко легло
Бебешкото легълце е нещо абсолютно задължително за всяко едно бебе. Те могат да бъдат различни размери, форми с всякакви функции, аксесоари и екстри. Тъй като това е нещо, което ще бъде използвано непрекъснато, Ви съветваме да се консултирате с родителите преди да направите покупка на кошарка. Те ще Ви обяснят от какво имат нужда и какви са предпочитанията им за бебешки легла.

2. Бебешки играчки

бебешки играчки
Дете без играчки не може! Играчките са неизменна част от първите години на детето. Когато избирате бебешки играчки, имайте предвид, че е необходимо тя да бъде от безопасни материали и съобразена с възрастта му. Най-подходящи за новородени са плюшените играчки без малки елементи.

3. Бебешки дневник

бебешки дневник
Един изключително личен и оригинален подарък! Бебешките дневници са оформени така че да обхващат най-важните събития от първите месеци на бебето като първите му думи,любими песнички, спомени от значими събития и други като има обособени страници за снимки. Ако желаете, можете дори да поръчате персонализиран дневник и да направите подаръка още по-личен.

4. Аксесоари за бебешка количка

аксесоари за бебешка количка
Може да не сте наясно, но ще се удивите колко голямо разнообразие от аксесоари за бебешки колички има. И те често са необходими и функционални. Можете да избирате от широка гама чанти за колички, мрежи за багаж, комарници, дъждобрани, чадъри, матраци, подложки и много други. Тук отново е добра идея да се консултирате с родителите от какво имат нужда.

5. Бебефони и видеофони

Тези устройства определено правят живота на родителя по-лек! Ако желаете Вашият подарък да бъде функционален и полезен, бебефонът или видеофонът са много подходящ избор. По този начин подарявате и спокойствие на родителите, за което те ще Ви бъдат благодарни.

6. Спални комплекти

бебешки комплекти за спалня
Спалните комплекти също са нещо необходимо и неизменно към детското легълце. Уверете се, че размерът съвпада с този на легълцето и заложете на памучните материи. Можете да избирате сред десетки модели и цветове.

7. Бебешка вана

бебешка вана

Този артикул от първа необходимост ще бъде високо оценен от родителите. Има най-различни модели и цветове, както и различни видове прилежащи аксесоари. Чудесна идея е да допълните с продукти за бебешка хигиена и халатче.

8. Играчки за легло и аксесоари

бебешки играчки за легло
Балдахини, прегради, висящи и музикални играчки, подложки, възглавнички и одеала – вариантите са много и най-разнообразни. Чудесен избор е музикална играчка, която се закача над легълцето. Този вид играчки действат успокояващо и подпомагат за развиването на ориентацията и слуховите възприятия на бебето.

9. Проходилки и бънджита

бебешка проходилка
Ако знаете, че малчуганът е на път да направи първите си стъпки, проходилката е чудесен избор за подарък. Изберете дизайн и цвят, подходящи за бебето. Детското бънджи е верен помощник на бебетата и развива мускулатурата на крачетата им.

Това бяха нашите идеи за подарък на новородено. Можете да разгледате артикули от тези и още много категории в ebaby.bg.