Изборът на перфектните и подходящи за всеки индивидуален случай стелажи са неразривна част от добрата организация на складовото помещение. Всъщност, да се прецени какъв тип стелажи ще му паснат най-добре, е първото нещо, с което трябва да започнете въпросната организация. 

Най-често тези елементи от склада се делят на видове според материала, от който са изработени. В тази връзка, днес можете да намерите дървени, PVC и метални стелажи. Друго деление на видове стелажи е според типа товар, който могат да поберат – за тежки, средни, леки товари и мецанин системи – както и според тип стока, а именно за архиви, за готова продукция, за суровини, за текстил, конзолни, за отделни части и други. Последните две разделения на видове стелажи е характерно с това, че всеки от техните представители може да бъде изработен от метал. Това обаче е само едно от предимствата да заложите именно на метални стелажи – без значение какво и как ще складирате, имате опция да изберете точно този материал за вашата вътрешна складова организация. 

Какви са другите предимства на металните стелажи? И достатъчно основателни ли са те, за да ги предпочетете пред дървените и PVC алтернативите ще разберете след малко. 

Металните стелажи разполага с по-висока товароносимост

Поради устойчивостта на материала, от който са изработени, те могат да послужат за всякакъв тип складови помещения. Нещо повече – те осигуряват стабилност и надеждност за съхранение както на средни и леки, така и на тежки товари. 

Металните стелажи не изискват кой знае каква поддръжка 

Всъщност, те има нужда от минимална поддръжка. За да останат цели и здрави, а и за осъществяват функциите си за максимално дълъг срок, е нужно само стандартно забърсване и проверка от време на време дали някой от елементите е износен, тоест негоден или подлежащ за смяна. 

В нередки случаи металните стелажи спестяват и място 

Поради гъвкавостта и пригодността за изработка на различни конструкции металният материал позволява с минимално количество да се създаде максимално компактно, но в същото време и побиращо достатъчно товар място за съхранение. Металните стелажи често представляват последните иновативни складови решения за намаляване на обхвата на склада и за справяне с големи обеми стоки и продукция. 

Металните стелажи са безопасни от екологична гледна точка 

За изработката им не се използва ограничен дървен ресурс или вредния с емисиите си в околната среда пластмасов сегмент. Металът е максимално щадящ за природата материал, който се вписва в принципите за устойчивост на съвременния бизнес. 

Металните стелажи често са и по-бюджетният вариант 

Макар да звучи странно предвид всички изброени до момента техни предимства, в нередки случаи става така, че металните стелажи са по-евтини от останалите. Почти винаги дървените стелажи се предлагат срещу значително по-висока сума. На практика, металните стелажи излиза, че ви спестяват не само усилия, но и средства в складовата организация. 

Разбира се, за да се възползвате от всички тези предимства на металните стелажи, е редно да се снабдите с качествени такива. За заявка за наистина първокласни и надеждни метални стелажи, можете да се доверите на експертите в бранша от https://stelajitebg.com/.