Голяма част от това, което прави една компания за оптимизация на търсачки (search engine optimization, SEO), се случва зад кулисите. В крайна сметка целта на SEO е да оптимизира уебсайта ви, така че да може да бъде по-лесно открит, разбран и индексиран от търсачките.

Някои неща, които една SEO агенция прави, са очевидни, като например преработване на вашия уебсайт, за да се подобри оформлението, публикуване на нови статии и пренаписване на вече съществуващото уеб съдържание. Въпреки това, има някои неща, които не си личат за клиента.

Ако обмисляте да си партнирате с агенция в тази ниша или вече работите с такава, ето няколко знака, че тя върши добра работа.

Първи стъпки

Предоставянето на SEO услуги е дългосрочно начинание. Въпреки това съществуват знаци, които една агенция може да създаде бързо, за да гарантира, че кампанията ви започва да дава резултати възможно най-скоро. През първите един до три месеца те могат да включват:

  • Пълен входящ маркетинг и SEO одит на вашия уебсайт, идентифициращи области за подобрение;
  • Изследване на ключови думи по поръчка;
  • Преработено и актуализирано уеб съдържание, оптимизирано за избраните от вас ключови думи.

Реалистични, измерими критерии за успех

Една добра SEO компания ще ви покаже какво точно прави, като си поставя измерими и постижими цели от самото начало. И редовно ще получавате актуализации както за постигнатото до момента, така и за следващите стъпки и цели.

Откритост

Внимавайте със SEO компания, която избягва да споделя информация за това, което прави от ваше име, или чиито служители са умишлено неясни в обясненията си. В най-добрия случай това е покровителствено отношение, а в най-лошия случай може да означава, че се използват потенциални техники, които не попадат в най-добрите насоки на Google за SEO. Това може да доведе до загуби в класирането в търсачките, вместо до успех.

Професионални съвети

Добрият партньор ще ви дава активно препоръки за подобрение, съобразени с вашите цели. Професионалистите също така ще задават много въпроси, което е добър знак. SEO компанията може да поиска достъп до вашите акаунти в социалните медии, инструментите на Google за уеб администратори, Google Analytics и вашата CMS. След като доверието бъде установено, предоставете този достъп и помогнете по какъвто и да е начин, защото една компания може да ви помогне само дотолкова, доколкото вие първо ѝ помогнете.

Вашият рейтинг на търсене се подобрява

С течение на времето трябва да започнете да наблюдавате постоянно подобрение в данните за трафика на уебсайта си, отбелязват експертите от SEOMAX. Това означава, че повече хора ви намират и се насочват към вашия уебсайт. Това е добър показател, че вашата SEO компания върши добра работа, тъй като трафикът ще расте с увеличаване на видимостта ви.

Общият ви уеб трафик намалява, но приходите ви се увеличават!

Не се паникьосвайте, ако вашият уеб трафик спадне по време на SEO кампания. Не забравяйте, че сте на милостта на алгоритъма на Google и ще виждате непрекъснато движение в класирането и трафика.

Така че, докато като цяло приходите ви и броят на възможните клиенти продължават да се увеличават, можете да приемете това като сигнал, че посетителите, които идват на вашия уебсайт, са по-квалифицирани и целенасочени от преди и се полагат усилия за привличане на посетители, интересуващи се от вашите услуги.