Предполагали ли сте някога, че има някои много лесни стъпки, които могат да ви разведрят, когато сте вкъщи? Дори да не сте домошари и да ви дразни, когато нямате възможност да излезете, дори да свързвате това жилище с нещо негативно или просто да не го харесвате без конкретна причина… решения съществуват.

Вижте тези няколко съвета, които бързо ще ви накарат да се почувствате по-добре у дома си.

Фокусирайте се върху естествената слънчева светлинапрозорец с гледка към гора

Това е прост, но много ефективен подход. Естествената слънчева светлина стимулира производството на витамин D, който повишава настроението и кара хората да се чувстват по-щастливи почти моментално. Освен това лесният достъп до естествена слънчева светлина може да помогне за облекчаване на симптомите на депресия и за повдигане на духа на самотни, болни или възрастни хора.

За да се възползвате от положителните сили на слънчевата светлина, отворете щорите и дръпнете завесите. Почистването на прозорците и премахването на препятствия, които блокират светлината, също могат да помогнат стаята да изглежда по-светла и позитивна.

Премахване на бъркотията

Безредието причинява стрес, а нищо не потъпква положителната енергия така, както стреса. Освен че е неприятна за живота, бъркотията често може да бъде и опасна за здравето. Разчистването на дадена зона помага на пространството да изглежда по-спокойно и по-отворено и също така служи на утилитарната цел да се отървете от неща, които вече не са необходими.

Дори една проста стъпка като премахване на излишните неща в едно чекмедже в кухнята или спалнята може да има дълбоко въздействие върху настроението ви. Уверете се, че често използваните зони като кухненски маси, нощни шкафчета, масички за кафе и кухненски плотове остават чисти и подредени.

Добавете стайни растения или цветястайни растения и билки

Добавянето на растения към едно домакинство идва с десетки предимства. В допълнение към подобряването на качеството на въздуха, разкрасяването на пространството и изразяването на индивидуалност, живите стайни растения и прясно откъснатите цветя подобряват емоциите и психическите състояния на всеки един човек.

Изберете лесни за грижа растения като сукуленти или папрати и ги подредете около къщата на слънчеви прозорци и места с интензивен трафик. За да включите още повече красота, изберете растения, които цъфтят, като лилии или орхидеи.

Нанесете свеж слой боя

Освежаването с нова боя много ще ви помогне да се чувствате по-добре в дадено жилище. Изберете цветовете, които ви правят щастливи, и ги съчетайте по подходящ начин.

Толкова е лесно и приятно!

Покажете произведения на изкуството

Окачването на значими произведения на изкуството по стените определено подобрява настроението и си кореспондира с много сетива. Помислете също така за поставяне на картички или рисунки, направени от деца, приятели или внуци, в зони с висока видимост като хладилника или в рамки на стените на хола и спалнята.

Висящите произведения на изкуството непрекъснато напомнят за любов, светлина и щастие и веднага могат да накарат една стая да изглежда много по-приятна.

Поканете природата

Ако някъде в дома има голям прозорец, помислете за поставяне на хранилка за птици директно пред него. Хранилките за птици се предлагат в различни размери и могат да бъдат окачени на самостоятелни железни стойки, ако нищо друго не е на разположение.

Птиците ще започнат да посещават новата хранилка в рамките на няколко дни. Така ще можете да се насладите на забелязването на нови видове и слушането на техните красиви песни.

Използвайте ароматиаромати

Ароматът е мощно оръжие и многобройни проучвания вече са доказали, че ароматерапията всъщност може много да допринесе за това хората да се чувстват щастливи. За да привлечете незабавно положителна енергия към дома си, изберете етерично масло като лавандула, розмарин или мандарина и поставете няколко капки в дифузьор.

А ако искате да си купите още вещи, които ще ви накарат да се чувствате щастливи – ето къде ще намерите всичко за дома.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Послени публикации