Опитайте се да облечете вашата дъщеря в панталонки, сладка тениска или пуловер, според сезона, но не се учудвайте, че ще събирате панталонки и блузки от земята. Ако има нещо по-сладко от ванилов сладолед със шоколадов топинг, то това е малката детска рокля и всяко момиче би избрало да носи такава!

Обърнете внимание когато вашето момиче прояви собствено мнение относно облеклото си, щом това се случва, поздравления – тя вече е пораснала! Промяната е добър знак за независимост, а при децата е и възможност за себеизразяване. Скоро и високите ви обувки с ток ще започнат да изчезват, защото хубавата рокля е завършена единствено с хубави обувки.

Много често родителите създават граници в избора на облекло, всеизвестно е, че розовото е предназначено за дрехите на момичетата, а синьото за момчетата. А дали е така? Няма правило, което да не позволява на момичетата да не носят сини рокли! Самата кралица на замръзналото кралство – Елза, е в цялата си вълшебна прелест със сатенена синя рокля, обшита с кристали и нишки, подчертаващи ледения и стил.

Роклите са за всяко момиче, без значение е дали са ушити с фееричен тюл, дантела с флорални мотиви или на сладки точки, напомнящи Мини Маус, всеки модел рокля е добър приятел на вашето момиченце. И това е страхотно! Когато детето ви избира своята рокля със или без повод, то е щастливо, защото може да бъде себе си. Ако искате да накарате момиче да се почувства като истинска принцеса, оставете я сама да избере своята детска рокля!

Важно за родителите е роклите, които децата избират да носят, да бъдат произведени от качествени текстилни материали. Например, големите ефирни рокли и поли,  както и бродираните елементи по тях, изискват специално отношение и грижа. За да запазите дълго изящният им вид е достатъчно да ги съхранявате и поддържате добре.

Малката детска рокля е като „малката черна рокля“– никога не излиза извън мода! Исторически факт е, че известният модел „малка черна рокля“, създаден през 1920-та година от емблематичната Коко Шанел, променя модните правила и създава нова, елегантна визия за всяка дама и всеки повод. Различната интерпретация днес, се изразява с избора на момичетата да носят блестящи корони с камъни, вместо перлени колиета около пията си, както дамите през 20-те.

Преобличането и играта с „магически“ рокли, позволява на децата да развиват въображението и комуникационните си умения с другите деца. Представете си, ако има поне една жена, която също като вас разбира значението на новата ви кожена чанта „ Hermes”? Същото е. Детските рокли сплотяват децата.

Още една от ползите да изберете рокля пред друг модел детско облекло е комфорта. Удобни за всякакви поводи, малките детски рокли заслужават място в момичешкия гардероб, независимо дали става дума за рожден ден, детско парти, сватба или вълнуващи игри.