Лазерното гравиране е процес, при който с насочване на енергията чрез лазерен лъч към повърхността на даден материал се нарушава повърхността му перманентно. В сравнение с традиционните технологии предимствата на лазерното гравиране са, че е универсално, скоростта на гравиране е бърза и липсва контакт между инструмента и детайла.

Лазерното гравиране е чудесен начин да персонализирате избрания от вас подарък за любимия човек. Това е съвременен начин да надписвате подаръци и сувенири и текстът остава завинаги върху продукта. Може да се гравира пожелание, дата, стих и каквото друго ви дойде наум. Гравирането на медальони, гривни или друг предмет може да се окаже перфектната изненада за любим ваш човек, гарнирана с нотка уникалност и индивидуалност.

Но имайте предвид, че не всеки продукт може да бъде гравиран. Това зависи от материала, от който е изработен продуктът. Материалите, които могат да се използват за гравиране, са злато, сребро, мед, стомана, дърво, стъкло, корк, кожа и др. При някои продукти гравирането е възможно, но не се препоръчва, понеже е възможно резултатът на гравюрата да не е достатъчно задоволителен – такива са продуктите с релефни повърхности или различен тип шарки по повърхността им.

Цветът на гравировката не винаги може да се гарантира от майстора. Това изцяло зависи от материалите, използвани от производителите. Например има някои метални химикалки, при които под покритието металът е с един цвят, а покритието е с друг цвят (месинг, стомана или друг вид сплав). Вземете този факт под внимание при избора на предмета, на който искате да гравирате вашето послание.

Също така трябва да съобразите големината на текста с изделието. Например не е възможно гравирането на четиристишие върху химикалка, тъй като е прекалено малка. Но върху бутилка отлежало вино или уиски би изглеждало страхотно.

Обикновено изпратеният от вас текст за гравиране се задава директно към лазерната машина. За да не се превърне перфектната изненада в неловък гаф, задължително проверете няколко пъти дали всичко е написано правилно.

Скъпият подарък не винаги носи най-голямата радост. Много по-ценно е личното отношение. Заложете на индивидуалността и оригиналността и няма начин вашият човек да не се почувства специален.

Ето и няколко идеи за оригинален подарък с гравиране:

Пример 1 – Войнишка плочка – това определено е най-популярният аксесоар за гравиране. Можете да напишете всичко, което любимият ви човек би искал да носи близо до сърцето си. Например датата на раждане на детето ви, куплет от „вашата“ песен, стих от любимо стихотворение, вдъхновяващ цитат или всяко друго нещо, което ще трогва всеки път любимия ви човек.

Пример 2 – Химикалка – дъщеря ви завърши успешно право, а синът ви архитектура и се чудите какъв жест да направите, за да им покажете, че се гордеете с техните успехи? Изберете красив химикал и го гравирайте с текст „Гордеем се с теб!“, „Смело напред!“, „На адвокат Пеева“, „На архитект Пеев“ или каквото друго извира от сърцето ви.

Пример 3 – Ключодържател – елегантен и изчистен подарък, който би бил полезен за всекиго, без значение от пола и годините. Особено подходящ подарък за мъже, тъй като опциите при тях са по-малко, отколкото при жените.

Пример 4 – Иноксови гривни – можете да гравирате една или дори няколко гривни (може да разпределите думите на посланието между отделните бижута). Повечето гривни нямат голямо пространство за гравиране, така че трябва да си изберете кратко послание. Все пак най-важното не е да сте многословни, а да е трогващо послание с лично отношение.

Пример 5 – Портфейл или визитник – може да гравирате името на бъдещия собственик на портфейла или визитника. Особено подходящ подарък за хора, сдобили се с мечтаната титла (например „доктор Стоянов“, „адвокат Андонова“, „инж. Георгиев“ и т.н.).

Facebook
Twitter
LinkedIn

Послени публикации