Една от основните цели в грижата ни за кожата е запазването на нейния младежки и здрав вид. Предвид съвременните иновации в козметичната индустрия тази цел предлага множество средства, отличаващи се по начин на приложение, цена, марка и много други фактори. Те си приличат обаче по своя анти-ейдж характер.

Процедурите, продуктите и стратегиите против преждевременното стареене на кожата са в изобилие в днешни дни. Кои обаче си заслужават и кои са наистина ефективни? Нека разгледаме няколко доказани като надеждни способи за поддържането на кожата ни млада и жизнена.

Подходяща диета

Ние сме това, с което се храним. И изглеждаме по начина, по който ядем ежедневно. Здравословната хранителна диета е гаранция не само за нормално физическо състояние на нашето тяло, но и за естествената ни красота. Съществуват множество храни, които ни помагат в борбата срещу преждевременното стареене, а и са подходящи за профилактика на редица кожни проблеми като прекомерно омазняване, образуване на акне, дехидратация и други.

Според експертите полезни продукти за кожата са морските храни, защото са богато полезни омега-3 и омега-6 мастни киселини противовъзпалителния минерал цинк, цитрусовите плодове, чието високо съдържание на антиоксиданта С има анти-ейдж ефект, както и червените и зелени зеленчуци, съдържащи друг важен антиоксидант с полезно действие върху състоянието на кожата – витамин А.

Защита срещу външните фактори

Освен вътрешно, можем да си помогнем и външно срещу оксидирането на клетките в трите дермални слоя. Външната защита обаче съвсем не бива да се насочва само срещу замърсяванията и бактериите във въздуха. UV лъчите допълнително състаряват кожата. Използването на слънцезащитни продукти е от изключително значение и то не само когато сте на плажа или в летните дни, а целогодишно.

В допълнение, съвременните дерматолози алармират и за значително мощния състаряващ ефект на синята светлина от екраните, с които ежедневно се облъчваме. Някои козметични продукти и процедури спомагат и за този превенция срещу фини линии и влошаване на кожата. От Skeyndor Institute Bulgaria препоръчват използването на антиоксидантни коктейли, терапии срещу градско замърсяване и възстановяващи терапии, които подпомагат подобряването на състоянието на лицето, в случай че вече е засегнато от подобни външни дразнения.

Постоянство в ежедневната домашна грижа за кожата

Посещението при дерматолог и използването на методите на съвременната естетична медицина са отлични средства за поддържане на вашата кожа. Ефектът им обаче няма как да бъде траен, ако вие също не допринесете с индивидуалните си усилия и грижи у дома. За целта е важно от една страна, да сте постоянни, а от друга – внимателни в подбора на продукти за лице.

На първо място е необходимо да познавате кожата си и да селектирате подходящи за нея кремове, серуми, измиващи средства и други. На второ място, не трябва да подценявате и ролята на хидратацията. С времето в кожата намалява не само количеството еластин и колаген – основни вещества, поддържащи я млада и здрава – но и степента на нейния хидробаланс. Дехидратацията е един от основните проблеми, водещи както до състаряване на кожата, така и до други проблеми като екзема, дерматити и дори акне.

Професионални процедури за подмладяване

В случай че можете да си го позволите, винаги можете да се поглезите и със скоростния ефект на съвременните подмладяващи процедури за лице. Добрата новина е, че вече не всичко въпрос на скалпел и пластична хирургия. Напротив, с процедури като неинвазивна мезотерапия от Skeyndor, кислородна терапия и поставяне на дермални филъри можете да постигнете великолепен и сравнително бърз реален ефект върху собствената си зряла кожа.

Бъдете упорити, постоянни и взискателни към себе си в грижата за кожата си. Тези три качества у вас ще ви помогнат да запазите свежия и младежки вид на лицето.