Ако има тема, която да докарва до
стрес почти всеки, който реши да обнови своя гардероб, то тя е „Какъв тип
бански да си избера?“. Докато за мъжете избора е по-скоро въпрос на вземане на
едно просто решение, то за дамите да изберем правилните бански за типа тяло
винаги е била мисия, която би затруднила дори Том Круз. За да бъдем полезни на
всички дами, които срещат затруднение да определят най-доброто за себе си,
създаваме този малък наръчник за избор на перфектен бански. Възможно ли е
въобще това? ДА!

Запознайте се с типа на тялото си.

Няма да бъдем в грешка, ако споменем
факта, че почти нито една дама не познава точно към кой тип тяло принадлежи. А
и как да знаят – отдавна модата реши да изключи формите на дамите от
уравнението и замени пропорциите с плащеници и дрехи с гръмкото название „One
Size”. Нека се абстрахираме от грозната част на модата и да акцентираме върху
типовете тяло. Те биват няколко вида, а ние ще ги класифицираме по този начин:

Перфектния бански за дамите с крушовидно тяло

Крушовидно тяло – Може би най-често срещаното тяло от гледна точка на еволюцията. Бюстът е една идея по-малък от ханша, което придава закръгленост и дефиниция на долната част на тялото. Представете си Бионсе, Дженифър Лопес или Дженифъл Лъв-Хюит.

 

Дамите с крушовидно тяло могат да се възползват от природните си дадености като си изберат долнище, което да е с една идея по-висока талия, което ще придаде по-прибран вид на дупето, отколкото ако линията на банския падне точно в най-широката част на ханша.Долнищата могат да бъдат и като мини-полички, които да завършват точно в най-широката част на ханша, което отваря горната част на кръста и балансира изгледа.Ако изпитвате леки притеснения относно големината на бюста може да подходите една идея по-креативно и да си закупите по-крещящ топ, който задължително да е с връзка за врата. Така ще се акцентира върху горната част на тялото, а не върху долната.

 Перфектния бански за дамите с по-голям бюст

Голям бюст – тук природните дадености на горния етаж са една идея по-големи от ханша, което предразполага за по-голяма площ, която трябва да се скрие от новия бански. Пример за това е Кейти Пери.

 

Дамите с по-големи бюстове ще заобичат една нова дума в света на банските – поддръжка. Тук това е най-важно, тъй като все нещо трябва да държи бюста, а доста често стандартните бански не се справят. Стремете се към бански тип сутиен – с банели или с излята чашка. Не забравяйте и регулируемите презрамки – колкото по-дебела е презрамката, толкова по-голяма е поддръжката. Избягвайте бански с релефи, камъни, крещящи цветове и детайли, тъй като това автоматично ще прикове погледа към бюста и ще доведе до дисбаланс на изгледа.

Перфектния бански за дамите с по-малък бюст

Малък бюст – не всички могат да се похвалят с чашка D. Факт. За щастие тази новина не е за чак такава хвалба, защото всяка дама с голям бюст ще сподели болезнените си преживявания, които съпътстват природните дадености. Малкия бюст е все по-често явление, което предразполага модната индустрия да търси начини и методи да подсили ефекта на банските. Кейт Хъдсън навярно се чувства страхотно.

Дамите с малък бюст трябва да действат точно обратно на дамите с голям бюст. За тях са отредени всякакви шарки, реснички, камъчета, десени и прочее, което ще създаде илюзия за по-голям бюст. Триъгълните горнища автоматично създават усещане за обем, така че задължително трябва да добавим поне едно такова горнище в гардероба си. Горнищата с ортопедични възглавнички напоследък стават все по-модерни и използвани, по примера на техните братовчедки сутиените. Носенето на такова горнище създава обем, придава онази долина между гърдите, за която мъжете копнеят и дава комфорт и самоувереност. Малкия бюст има едно ОГРОМНО предимство пред нормалните и големите – винаги може да носите без проблем лентовидни горнища, което си е живо спасение!

Перфектния бански за дамите с атлетична фигура

Атлетично – Тук няма много извивки, тялото е стегнато, с малко дупе и малък до среден бюст. Нещо средно между Kамерън Диаз, Джесика Биел и Дженифър Анистън.

Атлетичните дами трябва да се стремят към подчертаване на извивките, така че тук по-малко плат може да доведе до акцент върху бюста и ханша. Както при дамите с малък бюст, така и тук шарените десени, вафличките, ресничките и инкрустациите с камъни, и принтове са задължителни, особено ако вече имаме натурален загар, който поглъща светлината, което пък води до илюзията за по-малък обем. Време е да поговорим за монокините. Да, те също придават извивки. Ако сте от по-срамежливите, може да си помогнете с някой прекрасен цял бански, на който са положени стратегически изрезки, които създават визуална илюзия. И в банските имало фокуси! Долнищата с връзки също придават обем.

Перфектния бански за дамите с изразено коремче

С коремче – Не се притеснявайте от коремчето. Доста дами имат коремче поради простичката причина, че тялото им е с ябълковидна форма, което допълнително акцентира върху средната част на тялото.

За дамите с коремче най-важното е не да прикрием несъвършенството, а просто да не акцентираме върху него. Все пак долнищата с висока талия винаги са били бърз и лесен метод за справяне с непослушните мазнини по талията. Използвайте набрани материи, които освен че прикриват всичко под тях, правят и силуета да изглежда по-строен. Ако коремчето не е много сериозно, може да прибегнете към едно доста интересно решение – цял бански от материя, която наподобява стягащото бельо. Този тип бански всъщност върши двойна работа – освен че вталява и извайва фигурата, материята му ще задържа топлина, която пък ще помогне на свалянето на коремчето. Не забравяйте да тренирате, все пак!

Перфектния бански за дамите с изразени извивки

Извито – Извивките винаги са били на мода, но тук говорим за онзи „свети граал“ на дамската фигура – голям бюст, малка талия и пропорционално на горния етаж дупе. Такива тела имат Скарлет Йохансон, Кристина Хендрикс и Ким Кардашиян.

 

За дамите с натурални извивки ключът към намирането на перфектния бански се нарича баланс – едновременното подчертаване на вече съществуващите извивки трябва да е балансирано със поддържане и покриване на тялото. Ако не сте тръгнали да показвате на света своите дадености задължително трябва да стоите на страна от монокини или долнища тип „прашка“. Просто недейте. ОК? Асиметричните горнища придават повече акцент към шията, което пък е прекрасно, защото разкрива на показ истинската красота на V-образната линия „ключица – процеп – ключица“. Сега вече разбирате защо всички огърлици се носят предимно с рокли с тънки презрамки или с бюстиета.

Перфектния бански за всеки тип тяло.

След като изяснихме основните типове
тяло, както и какви ориентировъчни фигури имат топ звездите, време е да вдигнем
завесата и да намерим точния тип бански за всеки тип тяло. А и ще добавим
няколко страхотни съвета от гардеробната на STYLES Fever:


– Не обличайте дизайнерски бански преди да сте направили достатъчно загар. Само
си представете как бихте изглеждали, когато се съблечете и върху вас е
проектиран морски шах.
– Използвайте банските си за не повече от 2, максимум 3 сезона. Материите се
изтъркват, разпускат и губят форма, тялото се променя…
– Не си купувайте скъп бански, който ще носите на басейн. Това е все едно да си
купите свински врат и да нахраните кучето – става, но не е приятно.
– Няма такова нещо като „Бански за излизане.“ Молим ви!

А, да! За малко да забравим и ето
този чудесен подарък от нас – една страхотна инфографика с DOs & DON’Ts на
избирането на перфектния бански:

Надяваме се вече да сте проверили
състоянието на портмонето си и да сме зародили желанието да си купите своя нов
бански. Ако имате други съвети – не се колебайте да ги споделите в полето за
коментари по-долу.