Сребърните бижута са изискани и красиви, но може да бъде трудно да се намерят най-висококачествените от тях. Има стотици местни и онлайн продавачи, така че може да е трудно да прецените дали купувате автентични продукти, или не.

За щастие, определено е възможно да се уверите, че избирате най-добрите сребърни бижута, изработени от истински занаятчии и предназначени да издържат цял ​​живот. Нужно е само да следвате съветите по-долу.

Проверете цената

Стерлинговото сребро е ценен благороден метал и това ще се отрази в цената на продукта. Един от начините, по който можете да сте сигурни, че получавате най-добрите сребърни бижута, е да направите просто сравнение на цените.

Започнете с проверка на текущата пазарна цена за сребро. Това най-малкото ще ви даде базова линия, от която да тръгнете, когато оценявате цените на бижутата, които искате да купите.

Ако това не помогне много, погледнете цената за конкретното бижу, което имате предвид. Шокиращо евтините цени може да са ясен индикатор, че среброто не е висококачествено или дори фалшиво.

Внимавайте и с масивни отстъпки, или с разпродажби, които продават обемни сребърни артикули.

Ако купувате продукти от местен или онлайн магазин за сребро, попитайте за методите за ценообразуване, които той използва, за да продава своите артикули. Също така попитайте за опции за възстановяване или замяна и никога не правете покупка без опцията за пълно възстановяване или връщане на парите ви.

Говорете с продавачите

Зависи от къде купувате своите сребърни бижута, все пак, но ако можете да говорите с продавач или представител, определено го направете.

Разговорът с истински човек по телефона или в магазин ще ви даде възможност да зададете определени въпроси относно ценообразуването, отличителните белези и източника на среброто. Ще можете да получите отговорите, от които се нуждаете, особено ако сте добре подготвени и знаете какво да питате.

Освен това, ако магазинът, който сте намерили, има физическо местоположение в страната, това е много добър знак. Физическите местоположения означават по-малка вероятност от измама и по-голяма вероятност да получите най-добрите сребърни бижута.

Огледайте всеки детайл

Истинските сребърни бижута ще имат определени маркировки, които ги отличават като истински. Тези отличителни белези ще бъдат разположени на отделно място върху бижутата и ще бъдат невероятно малки. Вероятно ще ви трябва лупа и силно осветление, за да ги проверите.

Ако вече сте закупили сребро, това е чудесен начин да проверите физически продукта и да разберете дали имате истински благороден метал в ръцете си. Стерлинговото сребро обикновено е с надпис STERLING или .925.

И двете маркировки означават висококачествени сребърни бижута.

Ако видите надпис EPNS, обаче, нещата не са съвсем добри за вас. EPNS означава „галванично никелово сребро“. Това не е истинско сребро, а по-скоро заместител на никела, направен да изглежда като сребро.

Имайте предвид, че чистото сребро е много пластично, което означава, че е меко и лесно се огъва. Висококачествените сребърни бижута трябва да имат сплав за по-голяма трайност. Най-добрите сребърни бижута ще бъдат предимно сребърни с мъничък елемент от нещо по-силно, вградено в тях, като мед.

Не се задоволявайте с нищо по-малко от фино, истинско сребро.

Физически тест

Един от най-добрите начини да се уверите, че разполагате с най-добрите налични сребърни бижута, е да извършите няколко малки физически теста. Тези тестове няма да навредят на среброто, така че не се притеснявайте.

Първият тест е прост. Просто намерете магнит и вижте дали сребърното парче е магнитно. Среброто не е магнитен метал, така че всичко, което се привлича от магнита, вероятно е никел или друг метал.

В допълнение към теста с магнит, можете да разтриете сребърното си бижу с чиста бяла кърпа. Ако се появят черни следи, можете да бъдете сигурни, че сте направили добра покупка. Когато е изложено на въздух, истинското сребро окислява и оставя тези черни следи.

Можете също така да извършите звуков тест. Почукайте бижуто си с метален инструмент или предмет. Ако чуете висок звук и вибрация, която продължава няколко секунди, имате истинско сребро на ръцете си. По-тъпи или по-дълбоки звуци могат да са знак за медни или стоманени сплави.