Като любител на кафе, вие без съмнение имате предпочитания към един определен тип. Инстантно мляно кафе, на зърна или на капсули? Вкусовете са различни, но всяка от тези опции има своите плюсове и минуси.

Ако се колебаете кой вид да изберете, вижте информацията по-долу: 

Кафе на капсули

Помислете за кафе на капсули. Те са предназначени да доставят невероятни вкусове, аромати и удобство на пиещите кафе хора.

Процесът на приготвяне на вашето кафе може да бъде отпускащ и част от причината за избора на кафемашина за тази цел. Възможността да изберете аромата на капсулата, да я добавите към вашата машина и да получите чаша от горчивата напитка по един почти магически начин, е просто неустоима. Става дума и за пренасяне на кафенето във вашия дом с цялата лекота, рентабилност и удобство, които тази опция предлага.

Знаете ли, че има по-малко стъпки при приготвянето на капсулно кафе от разтворимото кафе?

Капсулното кафе излиза от машината при перфектната температура за пиене, което ви позволява да му се насладите веднага. А всичко това се случва с натискането на само един бутон. Кафемашините за капсули освен това имат редица предпочитани температурни настройки, което ви позволява да изберете идеалната температура за пиене за вас.

Има определена разлика във вкуса между капсула, смляно и разтворимо кафе. Херметично затворените алуминиеви капсули са оптималният начин за запазване на свежестта, след като кафето е събрано и преработено в страната на произход. Алуминиевите капсули предотвратяват окисляването и гарантират максимална свежест за всяка чаша кафе.

Капсулното кафе е с по-високо съдържание на антиоксиданти и многобройните ползи, които те предлагат, смятат още производителите.

Разтворимо  кафе

Разтворимото кафе е най-простият, бърз и рентабилен вариант за получаване кафе. Той съществува от дълго време и това е изборът на кафе за много хора.

Ако бързате да излезете от дома си сутрин или имате нужда от едно бързо кафе в офисната кухня, тогава разтворимото обикновено е първият избор.

Това всъщност е гранулирано кафе. То е варено в концентрат и след това е преминало през процес на бързо изсушаване или сушене чрез замразяване с крайния резултат – екстракт от кафе на прах.

За да направите чаша от него, всичко, което трябва да направите, е да загреете вода, да добавите чаена лъжичка или две (в зависимост от това колко силно харесвате кафето си) към малко вода и да добавите мляко и захар, ако решите.

Видовете зърна и уменията, използвани за приготвяне на разтворимо кафе, са различни от тези, използвани за други видове кафе. Разтворимото кафе често използва зърна робуста, което може да предизвика горчив вкус. Съществуват и разлики във вкуса и цената и няма нужда от оборудване, различно от чайник, което го прави икономично решение.

Кафе от прясно смлени зърна

Какъв вид кафе на зърна ще смилате? Кой е най-добрият тип оборудване за смилане на кафе на зърна? Как ще сварите кафените си зърна? Какво отговаря на вашите вкусови предпочитания? Какво ви харесва? Това са всички въпроси, които трябва да имате предвид при избора на такъв вид кафе.

Прясно мляното кафе често доставя различни вкусове, като капсулите за кафе. Ароматните зърна арабика често се използват и могат да променят вкуса до неузнаваемост.

Въпреки че е прясно, животът на току-що мляното кафе на зърна е ограничен, след като е изложено на въздух. Имате възможност да персонализирате напитката си според вашите предпочитания, като изберете леко печено, средно или тъмно, както и процента на съдържание на кофеин.

Едно от предизвикателствата на смляното кафе е да знаете как правилно да смилате, утъпквате и сварявате кафените си зърна. Необходима е практика и известно познаване на кафето. Ако сте от хората, които бързат сутрин, винаги може да поръчате мляно кафе от Coffeespot.bg!

Знайте обаче, че вкусът на кафето на зърна просто няма с какво да се сравни. Оттам нататък всичко зависи от вашия личен вкус.

А едни от най-хубавите напитки за моментите на спокойствие и почивка ще намерите тук: https://coffeespot.bg/chai-i-top-l-shokolad/chai