Някои неща са непреходни, точно както любовта на жените към бижутата. Бижутата са тайният език на жените, чрез който те изразяват своята индивидуалност, стил и вкус.

Първите сведения за наличието на бижута датират от праисторическите времена. Сръчните ловци в това време са красяли телата си с колиета от зъби и нокти на уловените животни.

Впоследствие украшенията започват да се изработват от полиран камък и миди. През халколита металите започват да се обработват и накитите съществено се изменят. Накитите се изработват от мед, бронз, злато, като същевременно се усъвършенства и обработката на различни скъпоценни камъни.

Древните египтяни са предпочитани лукса и блясъка на златото пред останалите метали, а през средновековието е било характерно използването на апликации от скъпоценни камъни. Чак в по-модерни времена бижутата започват да играят ролята на аксесоар и да бъдат предпочитани главно от женската половина на човечеството.

В днешни времена жените са по-смели в избора си на бижута. Те прескачат от класическите накити до екстравагантни украшения, съчетават ги и ги използват за контраст и акцент в стила си. Така те не само подчертават същността си, но и издават черти от характера си.

Жената, която предпочита перли и класически накити, подчертава влечението си към традиционализма. Различни обеци по нетипични места, съчетани с екстравагантни украшения, често по-масивни, са предпочитани от бунтарките, тези, които не харесват нормите и ограниченията. Артистичните, хендмейд бижута привличат съответно артистичните дами, тези, които не обичат етикетите и се различават от тълпата без особено усилия.

Какъвто и да е случаят, накитите имат магнетично въздействие и никога няма да излязат от мода.

С бързото навлизане на модерните технологии и пазаруването онлайн обаче се вижда едно цялостно изместване на пазара към интернет търговията. Това е особено вярно за козметичната индустрия.

На българския пазар съвсем наскоро се появи нов бранд, вдъхновен от женската красота и елегантност – Semando. Компанията е създадена от двама млади българи – Виржиния и Петър, с опит в чужбина, но избрали да се върнат и да развиват бизнес тук. С познания за света на бижутата и многогодишен опит в онлайн индустрията те налагат нов модел на пазаруване, който от години съществува в чужбина. Т. нар. „бърза мода“ дава възможност за закупуване на модерни бижута от неблагородни метали, подходящи както за ежедневието ни, така и за специални случайни. Напълно достъпни за младото поколение, те не само са по-предпочитани, но и се включват изцяло в слогана на новата компания – „Не са нужни стотици лева, за да изглеждаме като за милиони.“

Накитите предлагат моментно изразяване на модните течения, примесено с индивидуалност и стил, а магазинът включва към това безплатна доставка и стилна (и отново безплатна!) опаковка от прекрасна кутийка към всяка поръчка бижу.

Фирмата ще набляга на модерното и тенденциозното, а неин приоритет е задоволяването на клиентските желания без да изисква по-голямата част от заплата им за това.

Едновременно с това брандът развива и своя блог, където всяка седмица се публикуват интересни статии за бижута – нови тенденции, идеи за съчетаване с дрехи, факти от ювелирния свят и много други.

Научете повече за тях тук!