Дали ще са извисяващите се архитектурни чудеса или перфектното обслужване на клиентите си, тези хотели не пропускат да покажат своето превъзходство. Украсени с екстравагантни завеси и мебели, уютните им стаи не биха могли да ви предоставят нищо по-малко от едно петзвездно изживяване. Но, разбира се, за доста добра цена. Но именно тези са гигантите, разпространени по целия свят, за да управляват света на гостоприемството и лукса.

  1. Wyndham Hotel Group

wyndham българия

Основана през юли 2006, компанията вече има над 33 000 служители и повече от 8 000 хотела. Част от марките, опериращи под нейната шапка, са: Ramada, Dolce, Baymont Inn & Suites, Travelodge. В България хотел „Рамада Пловдив Тримонциум“ е единственият, който е под опеката на веригата. Хотелът се намира в Пловдив и е един от символите на града и неговото гостоприемство.

  1. Intercontinental Hotels Group

igh българия

Британската компанията има 5 028 хотела в над 100 държави. Основана е през 2003 година, въпреки че началото си води от 1777. Тя контролира марките Holiday Inn, Candlewood Express, Crowne Plaza, Holiday Inn Express и други. През 2015 година служителите на компанията са наброявали над 7 000 човека. Компанията има офиси по целия свят, но главният от тях е в Денъм, Бъкингамшър, Англия.

България е дом на два хотела от марката Holiday Inn на IHG. Единият се намира в Бизнес парк София, а другият предстои да отвори съвсем скоро в центъра на Пловдив. Освен че и двата хотела са със страхотно местоположение, към момента те са единствените, които ще представят духа и качеството на IHG. Holiday Inn Plovdiv ще е първият хотел в България, който е с концепцията Open Lobby.

  1. Mariott International

marriott българия

Основана през 1927 година, към момента компанията има над 5700 хотела в повече от 110 държави. Тя контролира над 30 марки, сред които Bulgari Hotel & Resorts, JW Mariott, Autograph Collection. През 2015 американският собственик закупи веригата Starwood Hotels & Resorts Worldwide, сред които е и марката Sheraton. В този смисъл се включва и „София хотел Балкан“ и можем да кажем, че Mariott International оперира и в България.

  1. Hilton Worldwide

хилтън българия

Всичко започва с един хотел с 40 стаи в малък град в Тексас през 1919 година. Днес Хилтън е една от най-известните хотелски вериги с 13 марки и над 4 700 хотела. Под опеката на Хилтън са Waldorf Astoria Hotels & Resorts, DoubleTree by Hilton, Hilton Garden Inn, Tru by Hilton и други. В България веригата е представена от Hilton Sofia и DoubleTree by Hilton hotel Varna – Golden Sands.

  1. Accor

accor марки

Accor Hotels е френска верига, която притежава над 3 700 хотела от нискобюджетни до лускозни хотели и имоти по цял свят. Към 2014 има 180 000 служители и над 220 милиона печалба. Сред марките под крилото над Accor са: Novotel, Mama Shelter, Sofitel, Grand Mercure. В България единственият представител на марката е Novotel Sofia.