Доказано е, че най-успешните хора, работещи за водещи компании по цял свят, носят на ръката си всеки ден часовник. Изтънченият вид и бизнес поведение са най-добре завършени от стилен часовник, съобразен с облеклото ви. Някои президенти, популярни политици или дипломати също не допускат да водят важните си дела без скъп часовник на ръка. В много от бизнес обществата дори е традиция да се подарява часовник от баща към сина си или успешен служител на месеца.

Ако пък вие сте човек, с ограничен бюджет, не е необходимо да си отваряте кредитна сметка, за да си позволите нов часовник  от лимитирана серия „ Ролекс“. Нужно е само да намерите оригинален часовник на достъпна цена.

Даваме ви четири основателни причини, които ще разкрият защо е престижно да носите часовник на работа. Спомняйте си всеки път за тях преди да се замислите отново дали имате нужда от такъв. Ето защо хората, които носят часовници привличат успеха към себе си:

Усещане за елегантен стил

В повечето компании, както и бизнес ситуации, в които може да попаднете, часовниците носят усещане за елегантен стил. Обличайки стилна рокля за събитие по работа, един елегантен часовник завършва добре изтънчения вид. Същото е и с подходящата вратовръзка или риза. Ако изберете да носите часовник с метална верижка или висококачествена кожа, това също говори за добър вкус. Едни от най-подходящите комбинации на облекло и часовник е метално покритие със костюм или рокля. Оставете силиконовия часовник вкъщи – ползвайте го за упражнения, плуване или други спортове.

По-лесно впечатлявате на интервю за работа

Първите впечатления са най-важни. Те разкриват импулсивните решения на всеки човек. По време на интервю за работа е наложително да направите добро впечатление. Подходящ избор е да носите стилен часовник, като се убедите, че работи и е сверен. Когато не изваждате телефона си, за да проверявате часа или входящите обаждания, оставяте впечатление, че сте заинтересован от разговора. В противен случай, допускате интервюиращият да помисли поведението ви за недружелюбно и отпадате от екипа. Така стоят нещата.

Цените доброто качество

Успелите хора знаят колко е важно да се инвестира добре в продуктите с високо качество. Избирайки качествен часовник, разходите нямат особено значение. Поради тази причина много успешни хора биха платили 100, 500 или повече от 1000 лева за часовник. Струва си харченето на такива суми, особено за класически и стилни часовници, защото те никога не излизат от мода.

Адаптиране към работната среда

В някои от наложилите се индустрии, часовникът е аксесоар номер едно. Например в компаниите, които произвеждат дадена марка висококачествени часовници, е най-добре да изберете часовник за вас с марката, която представлявате. Корпоративната среда, която ви заобикаля, има своите предпочитания. Когато сте нов в офиса, добрият избор на часовник може да ви донесе нови запознанства. Така ви се дава възможност да се впишете в обстановката.

Това са нашите четири причини, защо носенето на часовник на работа ви прави по-успешни. Надяваме се да сме ви били полезни.

Споделете мението си с нас, ако имате още идеи.